11.3.

Porsche BH - Partner radionice

Porsche BH d.o.o. generalni je zastupnik za marke Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Porsche i Volkswagen privredna vozila. Kao generalni zastupnik kompanija posluje od jula 2015. godine kao najmlađa članica najveće evropske automobilske maloprodajne porodice austrijske kompanije Porsche Holdinga iz Salzburga, koja posluje u više od dvadeset zemalja evropskog kontinenta, a prisutna je i u Južnoj Americi te Kini.

Porsche BH d.o.o. sa markama koje zastupa u Bosni i Hercegovini tržišni je lider i zauzima oko 40% tržišta novih automobila. Škoda je najprodavaniji brend u Bosni i Hercegovini, s učešćem u prodaji od 21%.

Uz uvoz i prodaju automobila, Porsche BH d.o.o. obavlja uvoz i plasman originalnih dijelova, originalne dodatne opreme, specijalnih alata i literature za marke iz Volkswagen koncerna, te razvoj prodajno-servisne mreže. Pored veleprodaje, u sastavu kompanije nalazi se i poslovna jedinica za maloprodaju pod nazivom Porsche Sarajevo sa prodajno-servisnim centrima za brendove Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT i Porsche, te rabljna vozila pod brendom Das WeltAuto.

Porsche BH d.o.o. sa svojim ugovornim partnerima predstavlja prodajno-servisnu organizaciju u potpunosti ustrojenu prema normama i standardima marki iz Volkswagen koncerna.

Copyright (C) EESTEC LC Sarajevo 2024